M² TUINEN & PLANTENBAKKEN


Meer en meer gaan we naar voeding van de korte keten. Groenten in je eigen tuin. Korter kan je de keten niet maken. Je bent aan het koken. Snel nog wat kruiden nodig. Met de m²-tuin breng je je verse kruiden naar je terras. Dicht bij de plaats waar je ze nodig hebt. Ook de moestuin kan je perfect opdelen in verschillende verhoogde bedden.

Voordelen van verhoogde bedden

 1. Compacte grond voorkomen
  Omdat de grond niet belopen wordt en daarom niet compact, kan het spitten achterwege blijven.

 2. Efficiënt gebruik van meststoffen
  Omdat niet de hele moestuin maar slechts de bedden waar daadwerkelijk groente groeit bemest worden, kunnen we met minder meststoffen en minder mulchmateriaal volstaan. Hetzelfde geldt voor water.

 3. Vruchtwisseling bijhouden
  Met vaste bedden word het makkelijker om vruchtwisseling toe te passen en bij te houden. Minimum aantal bedden is dan 4, maar als er bijvoorbeeld al knolvoet in de grond aanwezig is, is vruchtwisseling van 1 op 8 beter.

 4. Betere drainage
  De grond in verhoogde bedden droogt snellen op na een regenperiode, wat voornamelijk in het voorjaar een voordeel is - er kan eerder gezaaid worden.

 5. Duidelijk voor kinderen
  Voordat we verhoogde bedden hadden gemaakt, liepen de kinderen rustig dwars door de groente heen. Toen ze klein waren zagen ze namelijk geen verschil tussen groentebedden en wilde begroeiing. Toen we paden en randen van oude tegels maakten, werd het hen snel duidelijk.

PRIJSLIJST

M² tuin cortenstaal zonder indeling

€179

M² tuin cortenstaal met indeling

€209

Maatwerk plantenbak

op aanvraag